سایت آگهی کاوش تخصص
سایت آگهی کاوش تخصص

دانستنی های ویروس ایدز + علائم و راه های انتقال

شما در حال مطالعه مطلب دانستنی های ویروس ایدز + علائم و راه های انتقال در وب سایت کاوش تخصص می باشید.

ویروس ایدز یک نوع سندرم نقص ایمنی است که، به بیمار منتقل می­ شود و می­ تواند فرد مبتلا را به مرور زمان به کام مرگ بکشاند. این بیماری در واقع یک عفونت ویروسی است که می­ تواند از راه های مختلف، مانند: رابطه جنسی، خون و یا از طریق مادر به فرزند در طول بارداری، بدو تولد یا دوره شیردهی منتقل شود.

دانشمندان تلاش می­ کنند آرام آرام راهی برای پیدا کردن این بیماری مرموز پیدا کنند، هرچند ویروس HIV مرموزتر از این حرفهاست و برای رسیدن به نتیجه قطعی همچنان باید منتظر ماند. در حال حاضر کشور­های جنوبی صحرای آفریقا بالاترین آمار ابتلا و مرگ و میر ناشی از این بیماری را به خود اختصاص داده ­اند. در این سال ها آگاهی رسانی عمو­می موجب شده تا دیگر این بیماری، اولین دغدغه بهداشتی کشور­های پیشرفته نباشد.


چرا دانشمندان هنوز نتوانستند واکسن ایدز را کشف کنند؟

قابل ذکر است این ویروس مرموز با سرعتی باورنکردنی جهش پیدا کرده و دائما تغییر چهره می­ دهد، بنابراین دانشمندان تلاش می­ کنند تا راه هایی برای جلوگیری از جهش ­های این ویروس پیدا کنند. گروهی از دانشمندان و پروژه ­های تحقیقاتی سالهاست که در گروه های متفاوت قرار گرفته­ اند، گروهی از آنها مدتهاست روی تولید واکسن­ هایی که بر پایه پادتن ­های مشخص، توانایی نابودی ویروس ایدز را دارا می ­باشند، متمرکز شده­ اند و گروه دوم از دانشمندان به فکر ساختن واکسن­ هایی

پیشنهاد ما به شما این مطلب است
وظایف کلیه و مجاری ادراری در بدن + علل نارسایی و بیماری آن

هستند که سیستم ایمنی بدن را تقویت می­ کنند.

بسیاری از افراد سوال می­­ کنند که آیا درمان قطعی برای این ویروس کشف شده است؟ باید بگوئیم خیر. متاسفانه با وجود انجام تحقیقات بسیار تاکنون واکسنی برای این بیماری کشف نشده است.


چگونگی تبدیل HIV به ایدز

سلولهای CD4 نوع ویژه ­ای از سلول های خونی هستند که نقش زیادی در مبارزه با بیماری­ ها دارند و HIV این سلول ها را تخریب می­کند، در نتیجه سیستم ایمنی بدن ضعیف­ تر شده و فرد به ویروس ایدز مبتلا می­شود. متاسفانه هنوز هیچ درمانی برای این بیماری پیدا نشده، اما دارو­هایی هستند که به طور چشمگیری رشد این ویروس را کند می ­کنند و این داروها بیشتر در کشورهای پیشرفته یافت می­ شوند.

 3 مورد ازعلائم ایدز:

1- عفونت اولیه ایدز(HIV حاد)

افرادی که تازه به این ویروس مبتلا می­ شوند در 2 تا 4 هفته علائمی شبیه آنفولانزا دارند که شامل: تب، خستگی، ناراحتی­ های پوستی مانند: خارش یا تحریک پوست، درد ماهیچه و مفاصل، سردرد و تورم بر روی غدد لنفاوی و روی گردن است، ناگفته نماند هر چند علائم عفونت اولیه ضعیف است، اما مقدار ویروس در خون به طور ویژه شدت می ­یابد و همین امر باعث می­ شود عفونت HIV با شدت بیشتری گسترش یابد.

2- عفونت بالینی نهفته (HIV مزمن)

در این نوع بیماری هیچ علائم و نشانه خاصی در وضعیت عفونت بالینی نهفته وجود ندارد. در این حالت ویروس HIV در بدن و در گلبول های سفید آلوده خون باقی می­ماند و در صورتی که فرد تحت درمان قرار نگیرد، روند پیشرفت بیماری حدودا 10 سال طول می­ کشد.

پیشنهاد ما به شما این مطلب است
تفاوت روماتولوژیست با متخصصان ارتوپد

3- عفونت زود هنگام HIV

این نشانه­ ها زمانی بروز پیدا می ­کند که، ویروس شروع به تکثیر کرده و تخریب سلول های ایمنی را ادامه می­ دهد و علائمی مانند: تب، خستگی، متورم شدن غدد لنفاوی، اسهال، کاهش وزن، عفونت ­های قارچی دهان و دندان، برفک و زونا دارد.


4 مورد از راه های انتقال ایدز:

1- استفاده از سوزن و سرنگ مشترک در اعتیاد تزریقی

2- ابتلا به بیماری­ های آمیزشی مانند: سوزاک، سیفلیس، تبخال و زگیل تناسلی

3- تماس جنسی حفاظت نشده با فرد مبتلا به ایدز

4- برقراری رابطه جنسی با فرد تزریق کننده مواد مخدر

این بیماری برای افرادی که در نواحی پرخطر زندگی می­ کنند و در مناطقی که آمار ایدز زیاد می­ با­شد، مانند کشور­های جنوب، شرق، غرب آفریقا، تایلند و … و در کشورهایی که تجارت جنسی رواج دارد به وفور دیده می ­شود.


یکی از مهم ترین راه های مقابله با ایدز راستگویی و مسئولیت پذیری افراد است. متاسفانه در جوامع مختلف شاهد آن هستیم، برخی افراد که مبتلا به بیماری ایدز هستند از ترس اینکه مبادا از سوی خانواده و جامعه طرد شوند، بیماریشان را پنهان می­ کنند و همین امر می­ تواند خطرات زیادی برای جامعه به وجود بیاورد، این موارد از یک سو و همچنین هزینه ­های سنگین، برچسب، سرزنش و تبعیض واقعیت ­هایی هستند که زندگی بیماران را سخت کرده است و این موضوع آنها را به سوی فقر و بیکاری سوق می­ دهد. بیشتر نگرانی­ های این افراد تامین دارو و در دسترس بودن همیشگی آن است که، گاهی اوقات این مشکلات باعث می­شود افراد مبتلا به ایدز احساس امنیت نکنند و به دنبال آن شروع به ذخیره دارو کنند و برخی از این افراد هم با گفتن این موضوع که HIV دارند با توهین و سرزنش طردشان می ­کنند، مانند: دندانپزشکی­ ها، که این امر باعث می­ شود این افراد با مراجعه به دندانپزشکی بیماری خود را مخفی کنند که این خود خطرات بسیار زیادی برای افراد و جامعه به وجود می­ آورد.

پیشنهاد ما به شما این مطلب است
آئین ها و مراسم های جشن کریسمس در ایران و جهان

اگر در همه جوامع یک فرهنگ سازی ایدآل صورت گیرد و همه مردم آگاه شوند که، با رعایت اصول بهداشتی این بیماری نمی­ تواند از هر راهی منتقل شود و همچنین این ویروس حتی از راه بوسیدن و وسایل غذاخوری مشترک هم منتقل نمی­ شود، آنگاه با راستگویی و مسئولیت پذیری بیشتری از سوی بیماران مواجه خواهیم شد.

نتیجه: اگر مبتلا به ایدز هستید، بدانید که تنها نیستید و همه انسان ها لیاقت خوب زندگی کردن و شاد بودن را دارند و برای حمایت از بیماران مبتلا به ایدز سازمان هایی وجود دارد که، می­توانید با مراجعه کردن به این اماکن از آنها کمک بگیرید.

برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت کاوش تخصص مراجعه کنید.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

1 × پنج =